Gyvulių mėšlo rūgštinimas

2020-07-01
Lietuva
Gyvulių mėšlo rūgštinimas

Ūkiuose besikaupiantis gyvulių mėšlas – pagrindinis amoniako išmetimų į atmosferą šaltinis Baltijos jūros regione. Gyvulių mėšlo rūgštinimas naudingas ne tik gamtai, bet ir ūkininkams, nes rūgštintose srutose lieka daugiau organinio azoto, todėl pasėlius reikia mažiau tręšti mineralinėmis trąšomis. Rūgštinti srutas galima keliais būdais: parūgštinti po tvarto grindimis cirkuliuojančias srutas (angl. in-house technology); srutas rūgštinti skysto mėšlo rezervuare / lagūnoje (angl. in-storage), o vėliau jas naudoti pasėliams tręšti; trečiasis būdas – srutas rūgštinti prieš pat išlaistymą laukuose (angl. in-field).

Išsamiau apie technologiją: http://balticslurry.eu/about-the-project/